top of page

Heb ik een vergunning nodig om te collecteren?

Wanneer u wilt collecteren in het openbaar zult u meestal een vergunning moeten aanvragen. Collecteren op besloten feesten of in uw kring is altijd toegestaan zonder vergunning.

Wanneer u in het openbaar wilt collecteren kunt u een vergunning aanvragen bij uw gemeente. De aanvraag kan soms wel lang bij de gemeente blijven liggen dus vraag 'm ruim vooraf aan. Iedere gemeente in Nederland heeft zijn eigen regels. Bij sommige gemeenten is een vergunning helemaal niet nodig terwijl andere gemeenten nog strenge eisen stelt aan het doel waarvoor u wilt collecteren.

Op de website van het CBF vindt u het landelijke collecterooster, met daarop de 26 vaststaande collecten per jaar. In de vrije periodes kunnen andere, veelal lokale, organisaties collecteren. Er is ook een collecterooster per gemeente op de website van het CBF te vinden. De gemeente is zelf verantwoordelijk voor het invullen van de collecten in de vrije periodes. Alle organisaties op het collecterooster zijn in het bezit van het CBF-Keur.

vergunning collecteren

RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
ARCHIVE
bottom of page